пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Суші.





Любов до борщів та котлет, що триває десятиліттями, сьогодні все більша кількість сучасних українців розділяє з пристрастю до суші, про які не так давно ми не мали жодного уявлення.


 І сьогодні, незважаючи  на те що десятки закладів громадського харчування, пропонують великий асортимент ролів, салатів і супів з морепродуктів а также добре розвинену сферу послуг, як доставка суші, деяких, особливо представників чоловічого населення бентежить це блюдо японської кухні. Спробуємо пролити світло на цю заморську страву - суші.


Кошмар - сира риба!
Так, трохи кошмарно для європейців, які генетично не пристосовані перетравлювати такий продукт. Нюанси їх ніжних шлунків були враховані, в адаптованому для нас вигляді, при приготуванні суші використовуються мариновані, солоні і копчені інгредієнти. До того ж і саме кінцеве блюдо - суші може піддатися термічній обробці, нині набирають популярність смажені суші.
Такі запобіжні заходи одним махом вбивають кількох зайців:
- паразити знищуються,
- смакові якості страви підвищуються ,
- термін придатності продовжується.
До речі, якраз через термічну обробку супермаркети не пропонують суші з сирою рибою, оскільки їх не приваблює перспектива викинути продукцію, так і не отримавши прибутку.
Справедливо зазначити, що в деяких випадках можна отруїтися суші, якщо їх замовити в забігайлівках сумнівної репутації. Загалом, ми за безпечну екзотику, а тому:
 а) в рідній батьківщині краще не робити замах на сиру рибу,
 б) замовляти суші у перевіреного продавця.
Однією з приправ, що традиційно подається до суші є васабі, якій приписують чудодійні протимікробні властивості. А тому ризик сумних наслідків після вживання сирої риби зводиться до мінімуму. Однак є слух, що під виглядом розведеного водою розтертого незаперечного японського хрону часто подають його імітацію з вітчизняного хрону і гірчиці.


Користь від суші.
Почнемо з основного інгредієнта - рису. Це постачальник в наш організм вітамінів РР і В1, натрію, вуглеводів, заліза, фосфору, білка і клітковини, яка так корисна для шлунка. Це легко засвоюваний продукт, активно використовується в різних дієтах, мета яких оздоровити організм.
Не меншу користь нашому організму приносять морепродукти і овочі, які є додатковими інгредієнтами до рису. Завдяки морським делікатесам, що є природними антиоксидантоми, ми отримуємо цінні мікроелементи, включаючи такі необхідні нам жирні кислоти, як омега - 3 і омега - 6.
Ці два інгредієнти разом з соєвим соусом являють собою визнані наукою продукти довголіття, які допомагають японцям доживати до глибокої старості, причому їх волосся вражає своєю шовковистістю, а очі здоровим блиском.
На користі овочів не варто загострювати увагу, оскільки багато хто знає, що ці дари природи джерело вітамінів, мінеральних елементів, полісахаридів, органічних речовин і вуглеводів.
З підвищенням імунітету це блюдо японської кухні здатне підвищити настрій, що також доведено наукою. Тому, щоб легше перенести сезонні нападки депресії, вченими рекомендується налягати на суші, виготовленими на основі жирних сортів морської риби. Оптимістичний настрій, а також врівноваженість і розсудливість, погодьтеся, є позитивними рисами. Так що, якщо ви бажаєте, щоб ваша дитина володіла  ними, потрібно вводити в її раціон більше морепродуктів.
Суші і талія.
Дієтологи вважають незграбністю твердження деяких людей, що регулярне вживання суші згубно відіб'ється на обсязі талії і стегон. Це білкова їжа, практично не містить жиру, зате добре зменшує голод, чим і приваблює у вигляді дієтичної низькокалорійної страви.
морепродукти  по калорійності перевершують будь-яке популярне дієтичне м'ясо, включаючи курку і індичку.
При самостійному виготовленні суші, для жінок і дівчат які дбають про розмір своєї талії, не варто зловживати додатковими інгредієнтами, а саме соусами, приправами, копченими продуктами і японським майонезом, оскільки з їх вини підвищується калорійність кінцевого продукту.
І ще суші, використовується як закуска до алкоголю, щоб  потім не грішити на це заморське блюдо з приводу зайвої ваги - пити треба менше і все буде добре.