пʼятниця, 4 грудня 2015 р.

5 продуктів, які знижують ріст волосся.




Шукаючи причину, чому не допомагають народні методи та промислова косметика прискорити ріст волосся, загляньте у свій холодильник. Справа в тому, що уповільнення росту волосся, наприклад, може спровокувати ваше захоплення макаронами виключно з твердих сортів пшениці і жирною рибою, хоча ці продукти належать до корисної їжі. Бажаючим відростити «косу до пояса» протипоказані деякі продукти і дієти, про які й піде нижче мова.


Жирна риба.
Дивно, а як же  кислоти омега 3? Однозначно вони корисні! Просто в деяких сортах риби міститься велика кількість ртуті, яка може призвести до втрати волосся. Також цей елемент не дає організму нормально засвоїти цинк і білок, які активно беруть участь у формуванні кератину. А при несприятливому його формуванні спостерігається уповільнення росту волосся, що розбиває вщент ваші мрії про довгі локонах. За змістом ртуті лідирує риба-меч і макрель. Дієтологи-ендокринологи радять краще налягати на креветки, морепродукти, лосось і консервований тунець. Звертайте увагу на розмір рибки, краще не ганятися за великими екземплярами, а вибирайте маленьку або середню. Оскільки з кожним прожитим роком запас ртуті в ній збільшується. Або ще варіант купувати фермерську рибу, в якій постійно відстежується концентрація таблиці Менделєєва. Рекомендована доза на тиждень: 4 порції суші або максимум 340 г. риби.

Цукор
Про шкідливість цього солодкого продукту можна вже легенди складати. Цікавим є його метод впливу на локони. Вживання солодкої їжі веде до підвищення рівня інсуліну, який в свою чергу провокує збільшення чоловічого гормону андрогену. А він може призвести до запалення і звуження волосяних фолікул. У такому зменшеному і роздратованому стані вони не здатні на «народження» здорових, сильних і довгих волосин.
Також результатом надмірного вживання цукру може стати інсулінорезистентність (нечутливість клітин до нього), завдяки чому в жіночому організмі відбувається перерозподіл гормонів на користь чоловічих, а це також може обернутися цукровим діабетом, який негативно впливає на волосся, сприяючи їх випаданню. Рекомендована денна доза цукру 40 г.

Соки
Невідомо чи дійсно детокс-дієта ефектно бореться з жиром, але тривале вживання соків завдає шкоди волоссю, а саме істотно уповільнює їхній ріст. Сокова дієта постачає організм невеликою кількістью білка і великою цукру. А це веде до підвищення рівня інсуліну і андрогену, які в кінцевому підсумку стоншують волосся. Мало того, викликані цукром хронічні запалення наносять удар по здоров'ю в цілому і по волоссю зокрема.
Низькобілкова дієта
Головний будівельний матеріал волосся це білок. Тому обраний раціон, збіднений цією речовиною, може згубно позначитися на їхньому стані, вони можуть стати ламкими і слабкими. І ще вуглеводні продукти володіють високим глікемічним індексом, і тому вони сприяють різкого викиду інсуліну в організм. Тому для збалансування раціону, дієтологи радять включати білкові продукти, тоді за ріст волосся не доведеться хвилюватися.
Білок тваринного походження, який містить повноцінний набір амінокислот, в організм людини повинен надходити щодня. Отже, щоденна доза білка для жінок 58-87 г, для чоловіків 65-117 г. Для цього достатньо з'їдати по 90-100 г 3-4 страви білкової їжі: м'ясо, яйця, сир, птицю і рибу.
Вітамін А
Для волосся шкідливий його надлишок, який навряд чи виникне унаслідок регулярного вживання багатих цим вітаміном продуктів, але цілком можливий, якщо додатково приймати біологічні добавки і синтетичні вітаміни. При надлишку вітаміну краси відбувається сильне стиснення сальних залоз, які в такому стані не здатні виробляти жир в потрібному обсязі, що призводить до голодування волосяного стрижня. А тому волосся мало того, що не росте, воно ще й активно випадає. Це не означає, що з раціону треба виключити томати і моркву. Просто перед прийомом біологічних добавок треба визначити рівень цього вітаміну у вашому організмі. Порада від дієтологів: прийом синтетичних вітамінів краще здійснювати короткими курсами, а не приймати їх постійно.
Так що виростити «косу до пояса» можна, підкоригувавши свій раціон. Удачі вам!